Suomalaiset pokeriammattilaiset

Suomesta löytyy useita kansainvälisesti menestyneitä pokeriammattilaisia. Nettipokerin yleistymisen myötä myös tavallisen pokerin pelaamisen suosio on kasvanut. Pokerin nettipelaamisen voi aloittaa kuka tahansa, ja haaveet äkkirikastumisesta ja luksuselämästä saavatkin monet unelmoimaan pokeriammattilaisen urasta. Pokeri ei kuitenkaan ole pelkästään tuuripeliä, vaan henkilökohtaiset taidot vaikuttavat pelissä menestymiseen suuresti. Omia taitojaan on myös mahdollista kehittää kokemuksen karttuessa. Menestyneen pokerinpelaajan parhaimpia ominaisuuksia ovat hyvä laskupää ja hermojen hallinta.

Suomalaisista pokerinpelaajista menestynein on Vantaalta kotoisin oleva, nykyään Monacossa perheensä kanssa asuva Patrik Antonius. Vuonna 1980 syntynyt Antonius on yksi kansainvälisestikin parhaimmista pokeriammattilaisia – hän on voittanut pokerissa miljoonia euroja vuosien mittaan. Vuonna 2005 hän sijoittui useissa kansainvälisissä pokeriturnauksissa kärkisijoille, sijoittuen kolmanneksi Barcelona Openissa, voittaen Scandinavian Openin ja tullen toiseksi World Poker Tour Bellagiossa.

Antonius on pelannut netissä muun muassa nimimerkillä CryMeARiver8. Toinen kansainvälistä menestystä kerännyt suomalaispelaaja on 15-vuotiaana pelaamisen aloittanut Ilari Sahamies, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös osallistumalla Selviytyjät Suomi -TV-sarjaan 2018 sekä osallistumalla erilaisiin musiikkiprojekteihin. Sahamies oli Skandinavian paras nettipelaaja vuonna 2008 ja hän pelaa pokerin ohella myös muita pelejä, kuten blackjackia, rulettia ja vedonlyöntiä. Sahamiehen bravuurilaji on Omaha hold’em, joka on suosittu ja jännittävä versio pelistä Texas hold’em.

Juha Helppi on Patrik Antoniuksen lisäksi ainoa suomalainen, joka on esiintynyt Card Player Europen kannessa. Pelinhoitajana aloittanut, vuonna 1977 syntynyt helsinkiläinen on sittemmin solminut sponsorisopimuksen RAY:n kanssa. The Hendon Mob on listannut hänet live-pokeriturnauksista rahaa voittaneista suomalaisista sijalle 2. Helpille on ominaista osallistua myös mitä erikoisimmissa oloissa pelattaviin extreme-pokeriturnauksiin, joissa edellisen turnauksen voittaja päättää seuraavan pitopaikan. Helppi on pelannutkin muun muassa vedenalaisissa turnauksissa.

Mikäli itse mielit pokeriammattilaiseksi, kannattaa aiheeseen perehtyä etukäteen ja näin parantaa omia mahdollisuuksiaan pärjätä pelissä. Pokerin säännöt tulee olla hyvin hallussa, ja erilaisista pelityyleistä kannattaa ottaa vinkkejä. Pokeriturnauksia kannattaa seurata netissä, sillä niistä voi oppia paljon. Omaa peliään voi lähteä kehittämään pikkuhiljaa, jolloin huomaa paremmin omat vahvuutensa. All in -taktiikka ei yleensä heti alussa kannata, mikäli kokemusta nettipokerista ei vielä ole ehtinyt kertyä.