Juontajat ovat tuttuja kasvoja

Suomalaiset katselevat televisiota jopa noin 21 tuntia viikossa, kertoo Finnpanelin tekemä TV-mittaritutkimus. Jopa yhdeksän kymmenestä suomalaisesta avaa television joka päivä, ja eniten katsellaan itsenäisyyspäivän vastaanottoa sekä tärkeitä jääkiekko-otteluita.kenoSuuressa suosiossa on toki myös viikonlopun viihdeohjelmien kirjo, kuten Tanssii Tähtien Kanssa, Idols sekä Haluatko Miljonääriksi -tietovisa. Keitä ovat näiden ohjelmien juontajat, joiden ääni on tullut meille melkein tutummaksi kuin moni muu?

Heikin tie juontajaksi alkoi vahingossa

Jos yksi juontajahahmo on suomalaisille tullut tutuksi viime vuosikymmenien aikana, sen täytyy olla Heikki Paasonen. Hän aloitti uransa omien sanojensa mukaan ”vähän vahingossa”, kun hänet hyväksyttiin töihin kesäaamuja tahdittavaan Summeriin vuonna 2002.Ohjelmasta ei ollut suunta kuin ylöspäin, ja Heikin iloinen ja hymyilevä ilme on nähty sittemmin esimerkiksi kansan suosikkiohjelmassa Idolsissa, The Voicessa, X Factorissa, Putouksessa ja monissa muissa viihdepätkissä. Paasonen on myös toiminut äänenä monissa animaatioelokuvissa, kuten Up – kohti korkeuksia -elokuvassa.Tanssii Tähtien Kanssa –juontajana tunnetulla Ellalla on klassinen tyyliSuuren suosion saavuttaneen Tanssii Tähtien Kanssa -tanssikilpailuohjelman juontaja Ella Kanninen on hymyillen ja varmoin ottein juontanut jo monta kautta Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa. Hän kertoo olevansa klassisen tyylin juontaja, joka antaa muiden loistaa lavalla. Toisin on esimerkiksi Yhdysvalloissa, joissa tv-juontajat ovat superjulkkiksia, ja heidän palkkansa on myös sitä luokkaa.

Tuukka Raitala kertoo päivän Kenon numerot

Keno on yksi suomalaisten suosikkipeleistä. Kenoa seurataan päivittäin siinä toivossa, että ehkä tänään voitto sattuisi omalle kohdalle. Kenon juontaja on Tuukka Raitala, ja hänet on nähty Kenon keulahahmona vuodesta 2010 asti. Juontaja on itse asiassa taustaltaan musiikkiteatterimies, ja hän on näytellyt monissa musikaaleissa ympäri maan. Nykyisin Kenoa pelataan myös yhä enemmän internetin kautta, ja sieltä on myös helpointa tarkistaa keno tulokset.

Juontajasta kansanedustajaksi

Jaana Pelkonen muistetaan lukuisista tv-juonnoista erityisesti 90-luvulta sekä 2000-luvun alusta, kun hänet nähtiin Tilt-peliohjelman sekä Jyrki-ohjelman juontajana. Myöhemmin Jaana on ollut mukana juontamassa esimerkiksi Euroviisujen finaalia. Nykyisin Jaana toimii kokoomuksen kansanedustajana.